Friday, August 5, 2016

បបរ​មាន់​ពិសេសជាំយួស៊ុត​ខ្មៅ


ជាទូទៅ មិត្តទាំងអស់គ្នា ប្រាកដជា​ធ្លាប់បាន​ចម្អិន​បបរហើយ!!​​ ថ្ងៃនេះ​ EZCOOKINGMENU​ សូមណែនាំនូវរបៀបចម្អិន​​ បបរ​មាន់​ពិសេសជាមួយស៊ុតខ្មៅ​វិញម្តង។​ ចាប់ផ្តើម ​អនុវត្ត​ទាំងអស់​គ្នាដូច​តទៅ៖

គ្រឿងផ្សំ
1. សាច់មាន់​ ១ភ្លៅ​
2. ស៊ុតខ្មៅ​ឆ្អិន​ ១គ្រាប់​
3. ជីវ៉ាន់ស៊ុយ​ហាន់រួច​ ១ស្លាបព្រាបាយ​
4. ជីរណា​ ១គល់​
5. អង្ករ​ ១០០ក្រាម​
6. ស្ករស​ ១ស្លាបព្រាកាហ្វេ​កន្លះ​
7. អំបិល​ ១ស្លាបព្រាកាហ្វេ
8. ម្រេចគ្រាប់​ ៥​ទៅ​៦​គ្រាប់​
9. ម្រេច​ម៉ត់​ស​ ១ ចុង​ស្លាបព្រា​
10. ខ្ទឹមស​ ៥​កំពឹស​
11.ទឹកស៊ីអ៊ីវ​ ១ ស្លាបព្រា
12. ខ្ទឹមបំពង​ ១ ស្លាបព្រា
13. ស្លឹកខ្ទឹម​ ២ គល់​។​

វិធីធ្វើ
1. ជា​ចំនុច​ចាប់ផ្តើម​ដែល​អ្នក​ត្រូវ​ធ្វើ​ កាត់​ហាន់​ជីរណា​ ចិញ្ច្រាំ​ខ្ទឹម​ ២​កំពឹស​ និង​ស្លឹកខ្ទឹម​ ជាមុន​។​ យក​សាច់​ភ្លៅមាន់​ពាក់កណ្តាល​ យកមក​ភ្លើយ​យក​តែ​សាច់​ រួច​ចិញ្ច្រាំ​វា​អោយ​ម៉ត់ ​បន្ទាប់មក​រោយ​ម្រេចស​ ជីវ៉ាន់ស៊ុយ​ ហើយ​ដាក់​ទឹកស៊ីអ៊ីវ​ចូល​ ច្របល់​ចូលគ្នា​ឱ្យ​សព្វ​ទុក​អោយ​ចូល​ជាតិ ធ្វើការ​មូល​វា​ជា​ដុំ​តូចៗ​។​

2. ជា​បន្ត​មក​ទៀត​ អ្នក​ត្រូវ​ដាក់​ដាំទឹក​អោយ​ពុះ​ ក្រោយមក​បង់​ខ្ទឹមស​ (ដំ​ឱ្យ​សំប៉ែត​) ម្រេចគ្រាប់​ ជីវ៉ាន់ស៊ុយ​ ភ្លៅមាន់​ដែល​នៅសល់​ចូល​ បន្ថែម​អំបិល​ រួច​ធ្វើការ​រំងាស់​វា​ អោយ​ចេញ​ជាតិ​ និង​ឆ្អិន​សាច់​។​ ក្រោយពី​សាច់​ឆ្អិន​ហើយ​ អ្នក​អាច​ស្រង់​យក​ខ្ទឹម​ ជី​ និង​សាច់​ចេញ​(ដើម្បី​ធ្វើការ​បេះ​សាច់​វា​ជា​សរសៃ​) ដាក់​អង្ករ​ដែល​លាង​រួច​ចូល​ ស្ងោរ​អង្ករ​ឱ្យ​រីក​ក្លាយទៅជា​បបរ​ និង​ដាក់​ស្ករស​ សាច់​ដែល​មូល​ជា​ដុំៗ​ចូល​។​ ពេល​ញ៉ាំ​ អ្នក​អាច​ពុះ​ស៊ុតខ្មៅ​ជា​ ៤ ចម្រៀក​ បន្ទាប់មក​ យក​មក​ដាក់​ពីលើ​បបរ​  ហើយ​បន្ថែម​សាច់​ដែល​ហែក​រួច​ ស្លឹកខ្ទឹម​ ជីវ៉ាន់ស៊ុយ​ ខ្ទឹមបំពង​ ម្រេចស​ពីលើ​។​

ចំណាំ៖ មិត្តទាំងគ្នា​អាចថែម​គ្រៀងដូចជា ខ្ញី​ហាន់​ និងឆាខ្វៃ​ ឬក៏​ស៊ុត​ ១គ្រាប់ទៀតក៏បានទៅ​តាម​ចំណូលចិត្ររបស់អ្នក​។

No comments:

Post a Comment

Author