Friday, August 5, 2016

សាច់គោងៀតទឹកឃ្មុំ


​មិត្តិ​ទាំងអស់ប្រហែល​ជា​ធ្លាប់ភ្លក់រសជាតិ​សាច់​គោងៀតធម្មតារួចមកហើយ ដូច្នេះថ្ងៃនេះ EZCOOKINGMENU ​សូមណែ​នាំអំពីវិធីធ្វើ ​សាច់គោ​ងៀត​ទឹកឃ្មុំ វិញម្តង។

សាច់គោងៀតទឹកឃ្មុំ គឺជាមុខម្ហូបមួយបែប ដែលយើងអាចរក្សាវាទុកបានយូ អាចយកវាទៅចៀន ឫអាំងតាមចំនូលចិត្តបាន ដើម្បីបរិភោគតាមតម្រូវការនៅថ្ងៃណាមួយ។ ​តោះ!! ចាប់ផ្តើម ​អនុវត្ត​ទាំងអស់​គ្នាដូច​តទៅ។

គ្រឿងផ្សំ៖
  1. សាច់គោ ១គីឡូក្រោម (វះជាចង្វារមូលក៏បានជាបន្ទះក៏បានតាមការចូលចិត្ត ) សូមចំណាំសាច់គោលាងទឹករួចទេីប យកទៅវះ
  2. ទឹកត្រី ១ ស្លាបព្រាបាយ
  3. អំបិល ១ ស្លាបព្រាបាយ
  4. ប្រេងល្ង ២ ស្លាបព្រាបាយ
  5. ទឹកឃ្មុំ ៣ស្លាបព្រាបាយ
  6. បីចេង ២ ស្លាបព្រាកាហ្វេ
  7. ម្រេចម៉ត់ ១ ស្លាបព្រាកាហ្វេ
  8. ស្ករត្នោត ឬ ស្ករសរ ១ ស្លាបព្រាកាហ្វេ
  9. ល្ងរ សរ ២ ឬ ៣ ស្លាបព្រាបាយ

វិធីធ្វើ៖
  1. ដំបូង​យក​សាច់​គោមក​ប្រឡាក់​គ្រឿង​ផ្សំ​ទាំង​អស់រួម​មាន ទឹកឃ្មុំ, ស្ករស, ម្រេច, អំបិល, ទឹកត្រី, ល្ងរ និងប្រេងឆា ច្របល់ចូល​គ្នាឲ្យ​សព្វ​។
  2. យក​សាច់​គោ​ដែល​ប្រឡាក់​រួច​ដាក់​ចូល​ក្នុង​ទូទឹកកកទុក​រយៈពេលប្រហែលជា ២ម៉ោង។
  3. ២ម៉ោង​ក្រោយ​មក​យក​សាច់​គោដាក់​ហាល​ឲ្យ​ក្រៀម អ្នកអាច​យក​វា​ទៅ​អាំង ឬចៀន​តាម​ការ​ចូល​ចិត្ត​៕



No comments:

Post a Comment

Author