Monday, August 8, 2016

ត្រី​ចៀនចួន ​រសជាតិពិសេស


សួរស្តី!!​ ប្រិយមិត្ត EZCOOKINGMENU ដែលចូលចិត្តនូវវិធីម្ហូប។ ពេលនេះសូមបង្ហាញនូវរបៀបធ្វើ ​ត្រីចៀនចួន​ពិសេសដែលមានរសជាតិឆ្ងាញ់ជាប់មាត់។ តោះ!! ចាប់ផ្តើម!!

គ្រឿងផ្សំ៖
1. ទឹកត្រី ១ពែង
2. ទឹកខ្មេះ ១ពែង
3. ស្ករស ២ពែង
4. ទឹក ២ពែង
5. អំបិល ចុងស្លាបព្រាកាហ្វេ
6. ខ្ទឹមសចិញ្ច្រាំ ៥ស្លាបព្រាបាយ
7. ម្ទេសចិញ្ច្រាំ ២ស្លាបព្រាបាយ
8. ខ្ទឹមក្រហមហាន់ស្តើងៗ មួយក្តាប់
9. ម្សៅឆា ២ស្លាបព្រាកាហ្វេ
10. ទឹក ៦ស្លាបព្រា

វិធីធ្វើ ៖
1. យកត្រីកន្លះគីឡូ ទៅដាក់បំពង អោយឆ្អិនស្រួយស្បែក ទើបស្រង់ដាក់ចាន។
2. យកទឹកខ្មេះ១ពែង លាយ ខ្ទឹមសខ្ទឹមក្រហម និង ម្ទេស ទុកមួយអន្លើ។
3. ដាំទឹក២ពែង អោយពុះ ថែមស្ករ និង ទឹកត្រី។
4. យកទឹកខ្មេះលាយខ្ទឹមស ខ្ទឹមក្រហម និងម្ទេស ទៅចាក់ក្នុង ទឹកឆ្អិននោះ កូរអោយសព្វ ភ្លក្សសាបប្រៃ ថែមថយ តាមចំណូលចិត្ត។
5. យកទឹកលាយជាមួយម្សៅឆា កូរអោយសព្វ ទើបយកទៅចាក់ក្នុងឆ្នាំងទឹកត្រីផ្អែម កូរអោយពុះសព្វ ទើបយកទៅចាក់លើត្រីចៀន។
6. បើចង់ឆ្ងាញ់ ដាក់ម្ជូរក្រសាំង ជំនួសទឹកខ្មេះ។

No comments:

Post a Comment

Author