ថ្ងៃនេះសូមបង្ហាញប្រិយមិត្ត EZCOOKINGMENU នូវរបៀបធ្វើ តុងយ៉ាំត្រី។ សូមអនុវត្តទាំងអស់គ្នា ជំហ៊ានដូចខាងក្រោម៖
គ្រឿងផ្សំ
1. ត្រីរ៉ស់ ១គីឡូកាត់ជាកង់ៗ
2. គល់ស្លឹកគ្រៃ ២ដើមហាន់បញ្ឆិត
3. ស្លឹកក្រូចសើច ៤សន្លឹក
4. គ្រឿងតុងយ៉ាំ ១កញ្ចប់
5. ផ្លែម្ទេសស្រស់ ៥គ្រាប់
6. ទឹកត្រី ១ស្លាបព្រាបាយ
7. អំបិល កន្លះស្លាបព្រាកាហ្វេ
8. ស្ករស កន្លះស្លាបព្រាកាហ្វេ
9. ប៊ីចេង បន្តិច
10. ម្សៅស៊ុប កន្លះស្លាបកាហ្វេ
វីធីធ្វើ
1. មុនដំបូងយកឆ្នាំងដាក់ដាំទឹកឲ្យពុះជាមុនសិន។
2. បន្ទាប់ពីទឹកពុះហើយត្រូវបង់ គល់ស្លឹកគ្រៃ, ស្លឹកក្រូចសើច, គ្រឿងតុងយ៉ាំ, ម្សៅស៊ុប, ទឹកត្រី, អំបិល, ស្ករស, ប៊ីចេង, ម្ទេស និងត្រី (ដាក់ត្រីស្រស់ ឬក៍ចៀនឬបំពងឲ្យឆ្អិនក៍បានតាមដែលចូលចិត្ត)។
3. បន្ទាប់មកទុកឲ្យពុះម្តងទៀត សាកភ្លក់មើលស្ទើរអ្វីបន្ថែមតាមដែលចូលចិត្តជាការស្រេច៕
No comments:
Post a Comment